SIP trunk

Vtel telecom levert telefonie ook op basis van SIP (ook wel SIP trunk genoemd). Dit is een technische oplossing waarbij de gesprekken niet meer over traditionele ISDN koperlijnen uw worden afgeleverd, maar via een DSL of glasvezelverbinding, beter bekend als Voice over IP (VoIP).

Met behulp van de Vtel SIP trunk kan uw VoIP telefooncentrale gekoppeld worden aan het internationale telefonienetwerk. Indien u beschikt over een traditionele (ISDN) telefooncentrale die niet geschikt is om met SIP te werken, dan kunnen wij een converter plaatsen waarmee de koppeling wordt ingericht. Een converter vertaalt het SIP signaal naar ISDN signaal en andersom.

De voordelen van SIP trunk voor uw organisatie

Bellen via de Vtel SIP trunk heeft een aantal voordelen. Over het algemeen wordt door onze klanten bereikbaarheid en kostenbesparing als de belangrijkste factoren gezien.

Bereikbaarheid

Het Vtel SIP trunk telefonienetwerk is ondergebracht bij meerdere beveiligde datacenters verspreid door Nederland met een meervoudige opstelling en koppeling. Met deze opstelling en doordat wij het netwerk monitoren, zorgen wij ervoor dat uw telefonische bereikbaarheid 24 uur per dag en 7 dagen in de week gewaarborgd blijft.

Tevens krijgt u standaard de beschikking over een fail-over en calamiteitenschakeling zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen.
Indien de DSL of glasvezelverbinding naar een vestiging, of de vestiging zelf, uitvalt door bijvoorbeeld stroomuitval of een kabelbreuk, dan kunnen de telefoongesprekken worden doorgezet naar GSM’s of andere vestigingen en kunnen de gesprekken worden overgenomen.

Kostenbesparing

Bij een overstap naar een SIP trunk van Vtel telecom profiteert u van voordelige beltarieven. Afhankelijk van uw belprofiel kunnen wij gemiddeld een besparing realiseren van ongeveer 20% tot 35% ten opzichte van KPN Zakelijk Belbasis. Bovendien belt u gratis naar alle vaste telefoonnummers op het Vtel SIP trunk telefonienetwerk.

Heeft u meerdere vestigingen verspreid over verschillende locaties? Dan kunt u met een Vtel SIP trunk deze onderling met elkaar verbinden en bellen de vestigingen kosteloos met elkaar.

SIP trunk Onbezorgd

Onbezorgd bellen voor een vast bedrag per maand. Het kan met Vtel SIP trunk onbezorgd.

Vtel SIP trunk Onbezorgd biedt voorspelbare kosten: per SIP trunk (kanaal) kunt u 1000 minuten per maand bellen naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland en bij meerdere kanalen worden alle minuten samengevoegd in een totale bundel. De gesprekstarieven voor bellen naar het buitenland en servicenummers worden apart in rekening gebracht. Uw Account Manager adviseert u graag of deze onbezorgde oplossing interessant is voor uw specifieke situatie.

Aanvullende mogelijkheden met SIP trunk

Telefoonnummers

Wanneer u overstapt naar de Vtel SIP trunk is het mogelijk om uw telefoonnummers te behouden, maar wij kunnen natuurlijk ook nieuwe telefoonnummers leveren.

Servicenummers

Hebt u ook servicenummers of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van servicenummers voor uw organisatie? Lees hierover meer…

Faxen ontvangen en versturen vanaf uw werkplek

Bij een overstap naar een Vtel SIP trunk bestaat ook de mogelijkheid om uw faxverkeer te digitaliseren.

Faxberichten worden bij binnenkomst in pdf formaat afgeleverd in een vooraf aangegeven mailbox. Hieruit kunt u snel actie ondernemen en intern doorzetten naar de juiste afdeling of persoon binnen uw organisatie. De medewerkers van uw organisatie kunnen vanaf hun werkplek via email faxberichten versturen.

Vanzelfsprekend kunt u hierbij een nieuw faxnummer speciaal voor deze dienst aanvragen of uw huidige nummer behouden.

Meer weten over vaste telefonie?

Wilt u weten hoe we uw bereikbaarheid kunt verbeteren? Neem contact op met één van onze adviseurs. We maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken of sturen u direct een vrijblijvende offerte!

Informatie aanvragen