// disable pingbacks add_filter( 'xmlrpc_methods', function( $methods ) { unset( $methods['pingback.ping'] ); return $methods; } ); // Disable /users rest routes add_filter('rest_endpoints', function( $endpoints ) { if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users'] ); } if ( isset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ) ) { unset( $endpoints['/wp/v2/users/(?P[\d]+)'] ); } return $endpoints; }); Roam Like Home | Vtel
088 - 4 800 900 verderpraten@vtel.nl

Roam-like-home, wat betekent dat nu?

Vanaf 15 juni 2017 gelden er nieuwe regels voor roaming in de EU. Roaming is het gebruiken van een ander mobiel netwerk dan het mobiele netwerk van uw provider. Door nieuwe regels binnen de Europese Unie m.b.t. de regulering van internationale roamingtarieven binnen de EU, geldt dat een klant tegen dezelfde voorwaarden zijn abonnement kan gebruiken als in Nederland. Dit betekent:

  • Voor al het mobiele verkeer (data, voice en sms) worden geen roamingkosten in rekening gebracht. De prijzen zijn in de EU landen dus hetzelfde als in Nederland. In de praktijk wordt dit ook wel “roam like home” genoemd.
  • Bundels (minuten, sms en internet) kunnen worden gebruikt in de gehele EU – zonder extra kosten.
  • Uw “Buiten de bundel”-tarief in Nederland is gelijk aan uw “Buiten de bundel”-tarief in

    de hele EU

  • Gebeld worden in de EU wordt gratis.

De minuten en MB’s die u vanaf die datum in die landen verbruikt, gaan dan dus gewoon van uw bundel af. Dit geldt voor alle Europese providers. Zolang u binnen uw bundel blijft, is er niets aan de hand en hoeft u geen extra kosten te betalen. Als u bijvoorbeeld uw maximum aantal belminuten of MB’s overschrijdt, moet u daar uiteraard wel voor betalen. De bedragen hiervoor verschillen per provider, maar worden niet langer aangevuld met roamingkosten.

Let op:

  • De wetgeving geldt alleen in de 28 EU-lidstaten. Dit zijn België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Bellen vanuit of naar niet-EU-landen telefoneren is niet in deze Europese afspraken meegenomen.
  • In EU-verband zijn afspraken gemaakt over een fair use policy. Hiermee wil de EU voorkomen dat providers de nationale tarieven zouden verhogen om zo de inkomstenderving van het afschaffen van de roamingtarieven te compenseren. Tegelijkertijd worden providers beter beschermd, omdat zij zich beter kunnen wapenen tegen buitenproportioneel gebruik – lees: misbruik – van hun netwerk.

Nice to know…

Dankzij de inspanningen van onder meer de Eurocommissaris voor mededingingszaken en de Europese telecomsector zijn de beltarieven de afgelopen tien jaar drastisch verminderd. Ten opzichte van 2007 betalen we nu 92% minder voor bellen binnen de EU. Voor sms’en is het bedrag sindsdien eveneens met 92% afgenomen. Dataroaming is maar liefst 96% goedkoper in vergelijking met 2012. En dat terwijl het datavolume in deze periode met een factor honderd is toegenomen.

Vtel telecom gaat verder
als Vcare connect

Uw communicatie is onze zorg.

You have Successfully Subscribed!