088 - 4 800 900 verderpraten@vtel.nl

Samen het verschil maken met
veilige en innovatieve oplossing

Business- en Zorgpartners

Bij Vtel zijn we steeds op zoek naar de veiligste en nieuwste technieken om onze klanten dichter bij hun klanten te brengen. Daarom is het vinden van de beste samenwerkingspartners een topprioriteit. Alleen zo kunnen wij u veilige en innovatieve telecomoplossingen bieden voor een optimale communicatie met uw doelgroep.

Verkorting van de wachtrijen voor de Huisartsenposten in Oost-Brabant

Huisartsenposten Oost-Brabant heeft overtuigd gekozen voor de implementatie van onze communicatiesuite, Vcare. De organisatie, waarbij 500 huisartsen zijn aangesloten, voorziet door de samenwerking met Vtel een verbetering van de telefonische bereikbaarheid en verkorting van de wachtrijen.

De Huisartsenposten Oost-Brabant kent een verzorgingsgebied van 1,1 miljoen inwoners. De zorg wordt verleend vanuit huisartsenposten in Eindhoven, Geldrop, Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Zaltbommel. Bij spoedeisende hulp wordt eerst contact gelegd met een van de triagecentra in Eindhoven of ’s-Hertogenbosch.
De organisatie constateerde dat cliënten met een hulpvraag lang, soms te lang, in de wacht bleven staan.

“Helaas zijn wij, net zoals vele andere huisartsenposten, bekend met dit probleem”, aldus Harrie Geboers, voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsenposten Oost-Brabant. “Dit probleem heeft meerdere oorzaken”, stelt Geboers, “waar we stuk voor stuk mee aan de slag zijn gegaan. Een van de oorzaken bleek het oude telefoniesysteem te zijn, dat ons meerdere malen in de steek liet. Na een intensieve zoektocht zijn we bij een nieuw systeem uitgekomen, de communicatiesuite Vcare van Vtel, waarmee we een flinke verbetering gaan behalen”.

“Na een intensieve zoektocht zijn we bij een nieuw systeem uitgekomen, de communicatiesuite Vcare van Vtel, waarmee we een flinke verbetering gaan behalen”.

De implementatie van Vcare start op korte termijn. Huisartsenposten Oost-Brabant wil namelijk voor de feestdagen voor de spoedeisende hulp gebruik kunnen maken van Vcare en geen risico’s nemen met het huidige telefoniesysteem.

PharmaPartners en Vtel telecom slaan handen ineen voor minder werkdruk en meer gebruiksgemak in de huisartsenpraktijk

 

Alex Damaschek, commercieel directeur Vtel (l) en Dorinda van Oosten, general manager PharmaPartners Huisartsenzorg (r), ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Communicatiespecialist Vtel en zorg-ICT leverancier PharmaPartners Huisartsenzorg bundelen hun krachten om de efficiëntie, het gebruiksgemak en de bereikbaarheid van huisartsenpraktijken (Medicom) en huisartsenposten (Hapicom) te vergroten. Op 18 september jongstleden tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst voor een vergaande integratie tussen huisartsinformatiesysteem Medicom van PharmaPartners en de Vcare-communicatiesuite van Vtel. Dat is uniek in Nederland.

Huisartsen en doktersassistenten kampen met hoge werkdruk op de huisartsenpraktijk en de huisartsenpost. Een geïntegreerd telefonie- en zorginformatiesysteem kan helpen om die werkdruk sterk te verlagen. Door ‘onder water’ informatie uit te wisselen, kan de doktersassistent bijvoorbeeld zien wie er belt en kan snel het juiste patiëntendossier in Medicom worden geopend. Dat scheelt tijd. Als gevolg daarvan worden de wachtrijen korter, neemt de bereikbaarheid toe en de ervaren werkdruk af. De integratie die daarvoor nodig is gaan PharmaPartners Huisartsenzorg en Vtel samen realiseren.

“Met de huisartsen die onze gebruikers vertegenwoordigen in de Commissie Applicatiebeheer Medicom spreek ik dikwijls over mogelijkheden om de efficiëntie op de huisartsenpraktijk te verhogen. Met deze samenwerking geven we invulling aan die behoefte en bieden we onze klanten de mogelijkheid om hierin een flinke slag te maken”, aldus Dorinda van Oosten, general manager PharmaPartners Huisartsenzorg.

SNELLER EN EFFICIËNTER

De contouren voor de integratie worden in samenspraak met Medicom-gebruikers geschetst. Zij verwachten dat deze hen veel snelheid en tijdwinst zal opleveren.

Roel Hendrikx, product manager bij PharmaPartners:

”Als je weet wie er belt bij een inkomend gesprek, scheelt dat een aantal vragen en muisklikken. Klanten verwachten hierdoor gemiddeld 20 seconden per inkomend gesprek te besparen. Doorgerekend bespaart een gemiddelde praktijk dan al snel tussen de 35 en 45 minuten per dag.”

Gordon Oron, praktijkadviseur bij PharmaPartners, denkt al een paar stappen vooruit: “Ik verwacht dat mijn assistenten die bespaarde tijd kunnen gebruiken voor andere werkzaamheden, zoals het afhandelen van e-Consulten. Dat maakt het werk voor hen ook een stuk leuker. Daarnaast zullen zij hun administratieve werkzaamheden voor 17.00 uur af hebben.”

PRAKTISCHE VOORDELEN

De Vcare-telefonie-integratie zorgt er ook voor dat het werkproces van huisartsen en doktersassistenten beter wordt ondersteund. Onder meer doordat:

– de huisarts of assistent een patiënt direct vanuit het patiëntendossier kan bellen;
– de assistent kan zien wie er belt;
– patiënten persoonlijker benaderd kunnen worden;
– de huisarts bij het inloggen in Medicom of Hapicom automatisch wordt ingelogd in het telefoniesysteem;
– het PIM klantportaal van Vtel via een druk op de knop kan worden opgestart;
– de kans op fouten vermindert doordat de assistent met het dossier bij de hand de hulpvraag beter kan beoordelen;
– de patiëntgegevens automatisch worden onthouden bij het maken van een afspraak in de Medicom-agenda.

 

Alex Damaschek, commercieel directeur Vtel:

“Het zijn de kleine, praktische gebruikersvoordelen die een integratie groots maken. We zijn erg blij met de samenwerking met PharmaPartners en het extra gemak dat onze klanten gaan ervaren.”

CONTROLE OP BEREIKBAARHEID

Aanvullend op de Vcare-modules Call Back, waarmee het aantal telefoontjes beter over de dag verspreid kan worden, en Pharma Repeat om herhaalrecepten snel en goed te kunnen afhandelen, verbetert de koppeling de bereikbaarheid van de praktijk enorm”, aldus Alex Damaschek. Door de samenwerking met PharmaPartners wordt de Vcare-oplossing direct toepasbaar voor alle huisartsen, gezondheidscentra en huisartsenposten die met Medicom of Hapicom werken.

Over PharmaPartners

PharmaPartners verbindt voor verbetering en realiseert, samen met klanten en partners, de beste eerstelijnszorg door het inzetten van onmisbare ICT-toepassingen, in de verbinding van zorgprofessionals rondom de patiënt. PharmaPartners legt de focus op gezondheidswinst met geïntegreerde patiëntgerichte 24-uurszorg. PharmaPartners is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS bestaat uit gespecialiseerde ICT-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of marktsector: vertical market software.

Met de informatiesystemen Medicom (huisartsenpraktijk) en Hapicom (huisartsenpost) biedt PharmaPartners een totaaloplossing voor 24/7 huisartsenzorg, waarbij administratieve taken geautomatiseerd verlopen en de verbinding tussen zorgverleners onderling én zorgverleners en patiënten centraal staat. Medicom-huisartsen en Hapicom-huisartsenposten vormen een lokaal of regionaal cluster waarbinnen vergaande digitale samenwerking mogelijk is. Ook (dienst)apotheken die gebruikmaken van het apotheekinformatiesysteem Pharmacom kunnen hier deel van uitmaken.

Over Vtel

Vtel levert telecommunicatieproducten en -diensten aan de professionele markt. Het bedrijf heeft in 25 jaar een trackrecord opgebouwd als professionele en betrouwbare partner voor organisaties waarvoor kwaliteit en continuïteit van hun verbindingen van levensbelang is – vaak letterlijk – zoals in de gezondheidszorg. Meer dan de helft van alle huisartsenposten in Nederland en daarnaast honderden artsen en assistenten in praktijken en gezondheidscentra vertrouwen hun telefonische bereikbaarheid aan Vtel toe. Met de high secure communicatiesuite Vcare kunnen ruim 13 miljoen Nederlanders rekenen op een zeer betrouwbare en veilige communicatie met hun dokter.

Tijdperk ISDN nadert einde

Nu nadenken over beter alternatief

Bij veel ondernemers en organisaties is er nog weinig aandacht voor het verdwijnen van ISDN, volgend jaar september. Telecomspecialist Vtel constateert dat de urgentie om zich alvast voor te bereiden op het einde van het ISDN-tijdperk nog laag is:  informatie over alternatieven wordt nog maar spaarzaam ingewonnen.

Het lijkt ver weg, maar er is alle reden om er nu al goed over na te denken. Immers, de tijd gaat hard en binnen veel organisaties en bedrijven zijn er tal van andere zaken die nu om voorrang en aandacht schreeuwen.

“Nee, bij veel ondernemers en organisatie is er niet een gevoel van urgentie als het gaat om ISDN”, constateert directeur Operations Marnix Suyver van Vtel Telecom: “Het staat dus niet hoog op de agenda, is mijn indruk. En dat is onverstandig want op 1 september volgend jaar is het echt over en uit en ben je niet meer bereikbaar.”

ISDN (Integrated Services Digital Network) mocht zich in de jaren negentig verheugen op een grote populariteit als een vorm van digitale telefonie. ISDN ontsloot nieuwe mogelijkheden door de achterliggende technologie, zoals meerdere lijnen, en betekende een kwaliteitsverbetering.

Maar ook ISDN is ten prooi gevallen aan de razendsnelle ontwikkelingen in de tele-en datacommunicatie. Of, zoals Suyver het simpel zegt: “Het is gewoon verouderd. Er zijn nieuwe protocollen voor in de plaats gekomen, zoals SIP, het Session Initiation Protocol, dat geavanceerde multimediale communicatie mogelijk heeft gemaakt. Bovendien is de behoefte om meer data te verzenden enorm toegenomen.”

Of, zoals Suyver het simpel zegt: “Het is gewoon verouderd.”

KPN zelf gaat volgend jaar ISDN vervangen door VoIP, in de volksmond internetbellen. Marnix Suyver heeft zijn vraagtekens: ‘Binnen Vcare, onze divisie die de communicatie met huisartsenposten en- praktijken, apotheken etc. verzorgt, kiezen wij heel bewust voor high secure cloudtelefonie omdat we daarmee optimale betrouwbaarheid, beheersbaarheid en veiligheid kunnen garanderen. Dat leert de praktijk ook: 13,5 miljoen Nederlanders kunnen vertrouwen op de bereikbaarheid van een arts dankzij onze producten en diensten.”

De zorgsector vraagt uiteraard om de hoogste betrouwbaarheid. “Maar ook voor de zakelijke markt is cloudtelefonie de meest aantrekkelijke oplossing”, stelt de directeur Operations van Vtel: “Denk aan de lage investeringen in apparatuur en ook hier weer de betrouwbaarheid maar ook de flexibiliteit.”

Weliswaar nog bijna een jaar te gaan tot het einde van het ISDN-tijdperk, zegt Suyver tot slot: “Dat betekent ook dat je nog alle tijd hebt om te kiezen voor een goed alternatief en dat is cloudtelefonie. Wie daar meer over wil weten adviseren wij contact met ons op te nemen.”

Vmobile scoort met mobiele telefonie

Vmobile scoort met mobiele telefonie 

Vtel verwacht een verdere groei in zowel de zorg als de zakelijke markt. In die laatste sector zal het Enschedese ict-bedrijf ook de jarenlange ervaringen in mobiele diensten, onder de naam Vmobile, weer duidelijk onder de aandacht brengen.

Vtel, dat met Vcare in de zorgmarkt een vooraanstaande positie inneemt, ontwikkelt zich ook in het mkb steeds meer tot een gewaardeerde dienstverlener op het gebied van veilige telecommunicatie, cloudtelefonie en optimale bereikbaarheid. “De hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid die in de zorgmarkt vanzelfsprekend is, brengen wij over naar de zakelijke sector”, aldus Gerard Olde Olthof.

Commercieel directeur Alex Damaschek vertelde “Bij Vtel hebben we heel wat ervaring in de mobiele telecom, met Vmobile willen wij ons onderscheidend vermogen communiceren. Wij zijn onafhankelijk, fluiten altijd in het voordeel van onze klanten en doen uitgebreide analyses om zo op maat gemaakte mobiele telefonie aan te bieden.

 wij fluiten voor u!

Het event was vooral bedoeld als een ontspannen kennismaking met het team van Vmobile, Vtel. Naast een gezellige bbq met een drankje was internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis de spreker van de avond. Hij gaf een interessant en humoristisch kijkje in de wereld van het voetbal waar de dwarsverbanden tussen topsport en het zakelijke leven snel zichtbaar werden. De talrijke anekdotes waren om te smullen maar ook de tactische kant van zijn verhaal was herkenbaar voor alle aanwezigen. Hieruit kwam ook duidelijk naar voren hoe belangrijk het is de spelregels te beheersen, de spelers te kennen, je eigen prestaties én die van je teamgenoten te durven analyseren. Want meten = weten.

Vmobile doet de voorzet, u hoeft alleen nog in te koppen

Aan de hand van een gedetailleerde Vscan analyseert Vmobile uw mobiele telefonie. Door deze analyse krijgt u een op maat gemaakt en kostenbesparend voorstel, met behoud van landelijke dekking en optimale gesprekskwaliteit.

Fotografie Suzan Reuvers | Suus’ Fotosjop

 

ICT Spirit

Focus on your business

ICT Spirit zorgt voor flexibele ICT-oplossingen passend bij uw organisatiedoelstellingen. Als Twents familiebedrijf in de ICT-sector adviseren wij u over, realiseren en beheren uw ICT-omgeving. Functioneel en veilig gebruik van data is belangrijker dan het bezit van ICT-middelen. Het is essentieel voor de bedrijfsvoering waarop je altijd moet kunnen vertrouwen.

Niet voor niets is onze slogan focus on your business. Uw business moet gewoon doorgaan, daar zijn wij ons van bewust. ICT heeft een grote invloed op bedrijfsprocessen, en wij hebben de kennis in huis, om ICT goed in te zetten. Wij komen graag bij u aan tafel. Maar dan wel naast u, en niet tegenover u.

Snom

The Best Business Telephones in the World Snom is in 1997 opgericht in Berlijn door Dr. Christian Stredicke, één van de founding fathers van SIP technologie. Snom levert in 2000 als eerste fabrikant SIP toestellen voor de massa. Superieure audio, geavanceerde software, German engineering en de jarenlange ervaring, maken de toestellen van Snom de beste in de markt.

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten levert aan consumenten en bedrijven. Per 1 januari 2017 hebben we ruim 5 miljoen mobiele, bijna 4 miljoen tv-, ruim 3 miljoen vast breedband internet en 2,5 miljoen vaste telefonieaansluitingen.

VodafoneZiggo is een joint venture van Liberty Global, het grootste internationale tv en breedbandinternet bedrijf, en Vodafone Group, een van ‘s werelds grootste telecommunicatiebedrijven.

T-Mobile

Met 3,7 miljoen klanten is T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten.

T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten en is toonaangevend op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile, KNIPPR en Ben. Hiermee bieden we mobiel internet, zakelijke oplossingen, kabelvrije televisie en vaste telefonie, televisie en breedband internet.

Equinix

Equinix verbindt bedrijven met partners en klanten over de hele wereld door middel van een wereldwijd platform van high-performance datacenters die dynamische ecosystemen en de breedste keuze in netwerken bieden. Meer dan 4.400 klanten vertrouwen op Platform Equinix om hun onderneming verder te laten groeien, de prestaties van hun applicaties te verbeteren en hun digitale kapitaal te beschermen.

Equinix is wereldwijd actief in 45 strategische markten en investeert voortdurend in de uitbreiding van haar platform om de groei van haar klanten te kunnen ondersteunen. Equinix is in Nederland vertegenwoordigd met negen datacenters in Amsterdam, Enschede en Zwolle.

Yes Telecom

Heeft u ervaring met telecomproviders waar u als nummertje behandeld wordt? Lange wachttijden, onpersoonlijke gesprekken, ondeskundige service en uiteindelijk alsnog een nee? Yes Telecom gelooft dat het anders kan! U verdient de beste service. Een provider die de zakelijke markt kent. Bij Yes Telecom krijgt u altijd direct een medewerker aan de lijn die u persoonlijk en deskundig te woord staat. Yes Telecom helpt u direct met de zaken waar u zich niet druk om wilt maken, zodat u zich kunt focussen op uw onderneming.

Yes profiteert als zelfstandige dochter van KPN van de technische innovaties die KPN uitvoert op haar netwerk. Het netwerk is 100% identiek. De producten en diensten zijn speciaal voor uw bedrijfssector ontwikkeld. Maatwerk dus. Dat klinkt duur, maar in de praktijk zorgt het juist voor besparingen; u betaalt niet voor overbodige zaken. Dat is Yes Telecom. Dé Business Solutions Provider

NEC

NEC Enterprise Solutions is een toonaangevende leverancier van IT & Communicatie-oplossingen aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen in zowel de private als publieke sectoren. De geboden oplossingen maken gebruik van de nieuwste spraak-, data- en videotechnologieën en zijn ontworpen voor open connectiviteit, hoge beschikbaarheid en flexibele groei. NEC Enterprise Solutions bedient haar klanten in EMEA (Europa, Midden Oosten en Afrika) via een netwerk van directe verkooporganisaties, distributeurs en value-added resellers.

Ascom

Ascom is een internationale aanbieder van ICToplossingen die workflows optimaliseren. Vanuit onze visie streven wij ernaar om hiaten in de digitale informatievoorziening te dichten en de beste beslissingen mogelijk te maken – altijd en overal.

Wij richten ons van oorsprong op de gezondheidszorg, hoewel we actief én toonaangevend zijn in diverse andere verticale bedrijfssectoren. Omdat we ons aan de strikte voorschriften en hoge eisen in de zorg houden, zijn we in staat om klanten in andere branches overal ter wereld geavanceerde workflowoplossingen te bieden.

Topicus

Topicus werkt in de sectoren Finance, Zorg, Overheid, Onderwijs en Legal. Wij zijn hier constant bezig om op alle vlakken voor verregaande verbeteringen te zorgen. De regie aan de burger geven en zelfredzaamheid vergroten, dat is onze ambitie. Dit doen we met toptalenten die met behulp van de nieuwste technologie briljante ICT oplossingen bedenken en bouwen.

Topicus en Vtel telecom hebben een brug tussen hun applicaties gebouwd en bieden één centrale toegang tot het zorgproces én telefonie. Patiëntinformatie kan vanaf vandaag direct gekoppeld worden aan een telefonieplatform. Door het HAP-systeem en de telefonieomgeving te verbinden kunnen zorgverleners op de huisartsenpost efficiënter en effectiever de patiënt helpen.

E-Zorg

Het E-Zorg netwerk is een besloten netwerkomgeving, fysiek gescheiden van het internet, specifiek ingericht voor zorgverleners en aanbieders van zorgapplicaties. Deze netwerkomgeving wordt 24 /7 gemonitord om de veiligheid te waarborgen. Vanaf elke locatie in Nederland kunt u verbinding maken met het E-Zorg netwerk. Zo bedienen wij meer dan 85% van de huisartsen, Bijna alle apotheken en 65% van de ziekenhuizen. Vtel telecom en E-Zorg (onderdeel van KPN) hebben besloten hun samenwerking verder te versterken met een unieke partnerovereenkomst, waarbij Vtel de diensten en producten van E-Zorg rechtstreeks aan eerstelijnszorgklanten kan aanbieden onder de naam Vcare Access. Aanleiding voor deze overeenkomst is de toenemende vraag vanuit de markt met betrekking tot de mogelijkheden van gezamenlijk gebruik van dienstverlening, infrastructuur en faciliteiten

BLU Networks

BLU Networks is een zelfstandige full serviceprovider op het gebied van tele- en datacommunicatie. BLU Networks levert en ontwikkelt diensten als bouwstenen, waarmee professionele Telecom en ICT dienstverleners, in staat gesteld worden om hoogwaardige oplossingen aan eindklanten en gebruikers te leveren. De doelstelling van BLU Networks is onze partners en klanten optimaal van dienst zijn. Kwaliteit, betrouwbaarheid en een snelle maar ook persoonlijke service vormen daarbij integraal onderdeel van de dienstverlening.

Rout IT

RoutIT biedt innovatieve diensten op het gebied van internet, cloud, connectiviteit- en communicatie oplossingen.

RoutIT onderscheidt zich van andere providers door uitsluitend gebruik te maken van een indirecte marktbenadering. Met andere woorden: RoutIT ontwikkelt en realiseert samen met u oplossingen voor uw klanten. U maakt hierbij gebruik van de door RoutIT geboden technische faciliteiten en ondersteuning. RoutIT zorgt ervoor dat u, als partner van RoutIT, over gedegen kennis beschikt om voor uw klanten de gewenste oplossing te realiseren. De RoutIT diensten en producten kunnen door u, onder uw eigen naam, aan uw klanten worden aangeboden.

Uw klanten zijn verzekerd van lokale support met een minimale responstijd en u bent het aanspreekpunt voor de totale ICT-oplossing.

True

True is specialist in het hosten van missie-kritische systemen. True ontwikkelt op maat gemaakte hostingoplossingen die specifiek ingericht zijn op de unieke karakteristieken van de software van haar klanten.

De managed hosting specialisten van True monitoren 24/7 de beschikbaarheid en prestaties van de applicaties en grijpen pro-actief in wanneer er problemen op het platform dreigen te ontstaan. De gehele dienstverlening van True is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd waardoor True klanten in onder andere de financiële- en zorgbranche kan voorzien van de juiste zekerheden als het aankomt op de beveiliging van klantdata.

NG Networks

NG Networks is een snelgroeiende infrastructuuronafhankelijke aanbieder van hoogwaardige data- en telefoniediensten. NG Networks levert haar diensten aan professionele ICT dienstverleners, zoals Vtel telecom, met als doelstelling onze partners en haar klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wij willen een passende dienst leveren, een dienst die past bij zowel de klant als bij de partner. NG Networks levert dan ook geen producten maar oplossingen.

Telefonie voor de Zorg

Zakelijke telefonie

Veilige en flexibele telefonie

Tijdig nieuwe mogelijkheden zien en benutten houdt een organisatie scherp. Als veranderingen snel gaan is het lastig het overzicht te bewaren. Door spraak- en datanetwerken te combineren is er een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden ontstaan waarin Vtel voorop loopt. Wij helpen u graag deze nieuwe mogelijkheden te benutten.

 

088 4 800 900 · verderpraten@vtel.nl