088 - 4 800 900 verderpraten@vtel.nl

 

Vcare daagt studenten uit

Studenten barsten van de ideeën. Slechte ideeën, goede ideeën en uiteraard ook briljante ideeën. Het komt allemaal voorbij tijdens de UT Challenge van de Universiteit Twente, georganiseerd door het jongerenmarketingbureau Soap Box. Dit keer nam Vcare deel als een van de hoofdpartners aan het event, dat uit meerdere onderdelen is opgebouwd.

 

Het Design Lab van de Universiteit Twente was deze keer het inspirerende decor voor zo’n honderd studenten met een droom: een startup beginnen, een nieuw product introduceren of een slimme app ontwikkelen. Via een pitch van enkele minuten mochten zij aan in totaal achttien bedrijven hun idee presenteren. Een van de partners bij deze UT Challenge is Vcare. Directeur Gerard Olde Olthof, Directeur Operations Marnix Suyver en Sanne van Geenhuizen van marketing  ontvingen ook een geselecteerd aantal van die studenten met hun plannen aan tafel. “Je krijgt er energie van”, vond Gerard Olde Olthof.

Het is voor de tweede keer dat de Universiteit Twente de challenge organiseert, vertelt Ruud van Lottum van Soap Box: “Andere universiteiten zijn Eindhoven, Delft en Wageningen. De doelstelling is dat studenten kennis maken met entrepreneurship en anderzijds contacten leggen met het regionale bedrijfsleven.”

De UT Challenge is in de vorm van een competitie gegoten, zegt Ruud: “Ze hebben een plan of idee dat ze in moeten dienen. Vervolgens worden de mee veelbelovende geselecteerd. Die studenten mogen dat idee via de speeddate presenteren aan de achttien partners, waaronder Vcare. De studenten die doorgaan moeten dan een businessplan schrijven. Ze worden door de jury beoordeeld op marktpotentie, financiële mogelijkheden en of ze gemotiveerd zijn om een eigen bedrijf te beginnen.”   

 

 

Gerard Olde Olthof zag tijdens de speeddates zeker potentie bij enkele studenten: “Het was heel gevarieerd: de ene heeft al een wetenschappelijk onderbouwd idee, de andere heeft een briljant plan maar een slechte pitch en bij de derde heb je dan weer iets van: wow, daar kunnen we iets mee. Maar ja, de een is eerstejaars, de ander vierdejaars student. Daar zit verschil tussen.”

Olde Olthof heeft genoten: “Het is leuk om behulpzaam te zijn, advies te geven en je eigen ervaringen te delen. En het is fantastisch om die energie bij die jongeren te zien. Ik krijg er zelf ook energie van.”

Hij werd daarnaast enthousiast van de maatschappelijke betrokkenheid van de studenten: “Ik ben daar blij door verrast. Het zijn allemaal millenials die toch ook op andere manieren betrokken zijn bij maatschappelijke thema’s. Er zit gelukkig idealisme in de jeugd!”

De speeddates waren een belangrijke component van de UT Challenge, die nu de volgende fase in gaat. Uiteindelijk komen er drie winnaars in de categorieën Ideation (hoe goed is het idee), Prototyping en Startup. Daarnaast is er ook nog een publieksprijs.

Of de favorieten van Gerard , die ook in de jury zit, er bij zijn is nog onzeker. Dat wordt 20 juni bekend gemaakt. Maar dat hij veelbelovende studenten heeft gezien is wel duidelijk.

Op het gebied van medtech, ons terrein, heb ik goede dingen gezien. Daar gaan we mee verder.

Gerard Olde Olthof

Algemeen directeur Vcare

Aangepaste openingstijden

Vtel telecom is gesloten op:

Donderdag 30 (Hemelvaart) en vrijdag 31 mei 2019

Bij urgente zaken die binnen uw supportcontract vallen, kunt u ons bereiken via ons storingsnummer.

Team Vtel telecom

You have Successfully Subscribed!